De leukste kerstmarkten van Duitsland

Kerstmarkt Düsseldorf

De kerstmarkt in Düsseldorf is één van de grootste kerstmarkten in Duitsland. Maar liefst 6 pleinen vol met kraampjes en elk plein met een eigen thema. Zes verschillende thema’s in 1 stad in combinatie met gezellige cafétjes en restaurantjes in de omgeving maken de kerstmarkt in Düsseldorf zo bijzonder. Vergeet niet een kijkje te nemen bij de ijsbaan op de Gustaf Grudgens Platz of het overdekte poppentheater! Heel populair bij de kinderen!
Je kan eventueel terecht met je motorhome op Camperplaats: Parkplatz Rheinterrasse/ Tonhalle, gelegen langs de Rijnkade.

Kerstmarkt Berlijn

Verdeeld over Berlijn vind je 60 kerstmarkten. De meeste zijn te vinden in het centrum van Berlijn.
Je kan eventueel terecht met je mobilhome op Camperplaats: City Camp 1, dichtbij het vliegveld Berlijn Tegel. Het centrum van Berlijn is op ongeveer 17 km afstand.

Kerstmarkt Keulen

In Keulen is veel te beleven en het speciale aan de kerstmarkt in Keulen is dat je overal op de achtergrond de imposante Dom kunt zien. Ook hier hebben alle pleinen hun eigen thema en de enorme prachtige kerstboom kan je vinden op De markt naast de Dom.
Je kan eventueel terecht met je camper op Camperplaats: Campingplatz Stadt Köln, gelegen aan de Rijn op ongeveer 2 km van het centrum.

Kerstmarkt Dortmund

De kerstmarkt in Dortmund is de grootste in Duitsland. Je vindt hier meer dan 300 kraampjes en er zijn heel veel ambachten te bewonderen. Daarnaast kun je er ook kiezen uit een breed aanbod aan eten en drinken. Ondanks dat het de grootste kerstmarkt van Duitsland is, is alles goed te voet te doen. Alle kerstmarkten liggen dichtbij elkaar. Het meest bijzondere aan de kerstmarkt in Dortmund zijn de optredens van Duitse popsterren.
Je kan eventueel terecht met je motorhome op 12 km van het centrum vind je Camping Hohensyburg.

Kerstmarkt Heidelberg

Deze universiteitsstad is heel leuk om met kerst te bezoeken. De stad is omringd met een oude stadsmuur, waardoor het heel knus is en vergeet niet het kasteel te bezoeken! Slot Heidelberg bereik je met de bergbahn. Tijdens de kerst is het slot mooi verlicht en wordt er kerstmuziek gespeeld.
Je kan eventueel terecht met je mobilhome op Camperplaats Heidelberg: deze camperplaats ligt aan de Necklar en het oude centrum van de stad is op 4 km afstand.